Universitat Rovira i Virgili

MoBioFood Research Group ha publicat recentment un treball al Journal of Functional Foods

L'estudi descriu l’efecte antiinflamatori i immunoestimulador de les proantocianidines de llavor de raïm conjuntament amb el DHA

N Martínez-Micaelo,  N González-Abuín,  M Pinent, A Ardévol and  M  Blay. Procyanidins and docosahexaenoic acid suppress inflammation and boost immune system in cafeteria diet-fed rats.  Journal of Functional Foods  (2015), pp. 61-71. DOI information: 10.1016/j.jff.2015.02.017

En aquest manuscrit, es presenta la funció immunomoduladora de l'extracte de proantocianidines de llavor de raïm i de l' àcid docosahexaenoic (DHA), dos compostos bioactius dels aliments, a rates amb obesitat induïda per una dieta hipercalòrica.

Tots dos bioactius suprimeixen la inflamació induïda per la dieta al teixit adipós blanc. A més, potencien el sistema immunològic modulant la immunitat cel.lular i estimulant del timus i la melsa, i així restablint la immunitat debilitada per l'obesitat.

Els resultats del nostre estudi indiquen que la combinació de proantocianidines i DHA aporta valor afegit per la seva funció antiinflamatoria i immunostimuladora.

Share

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Up