Universitat Rovira i Virgili

Esther

Orcid

Researchgate

Esther Rodríguez Gallego és Llicenciada en Biotecnologia i Doctora en Biomedicina amb menció de Doctorat Internacional per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment es professora visitant del Departament de Bioquímica i Biotecnologia d'aquesta mateixa universitat.

Va realitzar la seva tesi doctoral a la Unitat de Recerca Biomèdica (URB-CRB) de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i l'Institut d' Investigació Sanitària Pere Virgili. La seva recerca es va centrar en l'estudi de la connexió entra la inflamació i el metabolisme i en la cerca de marcadors biològics i noves estratègies terapèutiques en l'obesitat i la malaltia del fetge gras. A més, va realitzar una estada predoctoral de sis mesos a l'Albert Einstein College of Medicine a New York

El 2015, després de defensar la seva tesi doctoral, es va incorporar com a investigadora post-doctoral al Grup de Recerca Infecció i Immunitat (INIM) de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i l'Institut d' Investigació Sanitària Pere Virgili (2015-2019). Durant aquest període la seva recerca es va centrar en l'estudi de la infecció pel VIH.

Finalment, el setembre de 2019 es va incorporar al Grup de Recerca MoBioFood.

La seva producció científica compta amb una elevada participació en diferents projectes de recerca competitius,3 patents i 39 treballs publicats en revistes internacionals indexades amb 731 cites que donen un índex h de 16 segons la Web of Science (octubre 2019).