Mostrant de 1 a 10 de 133 notícies disponibles
-
Participació en Fòrum Trics
El dijous passat, Celia, Mònica i Adrià van representar a MoBioFood en el Fòrum Trics. A través de tallers durant l'esdeveniment, van acostar la nostra recerca a joves que podrien convertir-se aviat en científics.
-
Adrià, guanyador del "Vols saber què investigo?"
Avui, l'Adrià Vilalta, un dels nostres estudiants de doctorat, ha participat en la final del concurs "Vols saber què investigo?", organitzat per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, ComCiència, i l'Escola de Doctorat de la Universitat Rovira i Virgili. Ha defensat el seu treball titulat "El gust més avall de la boca" i ha guanyat el premi al millor monòleg científic i al millor monòleg en català en la onzena edició d'aquest certamen. Enhorabona Adrià, estem molt orgullosos de la feina feta!
-
Benvinguda Adrià i Laura
La Laura, estudiant de Biotecnologia, i l'Adrià, estudiant del doble grau de Bioquímica i Biologia Molecular i Biotecnologia estan cursant l'últim any i realitzen el seu treball de fi de grau en el nostre grup durant aquest quatrimestre. Esperem que gaudeixin molt de la seva estada amb nosaltres
-
Article dels més llegits al 2022 en FASEB
L'article "Functional and genomic comparative study of the bitter taste receptor family TAS2R: Insight into the role of human TAS2R5", publicat a la revista FASEB Journal en representació de la Federació de Societats Americanes per a la Biologia Experimental pel nostre grup, ha figurat entre el 10% dels articles més llegits publicats el 2022. En aquesta investigació s'analitza la família de receptors del gust amarg TAS2R i s'efectua un estudi filogenètic que conclou que hTAS2R5 presenta una especificitat funcional única en humans, ja que és activat per agonistes selectius. A més, s'observa que el seu homòleg funcional més proper en ratolí és mTas2r144, el qual es troba filogenèticament més distanciat.
-
Participació en programa STEM
L'Anna Ardèvol, investigadora sènior de MoBioFood, exerceix el paper de mentora en el programa Inspira STEM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths) a l'Escola Roc Llop i Convalia. Aquest programa té com a objectiu estimular l'interès per la ciència i la tecnologia en els joves, amb un enfocament especial en les nenes. Al llarg de sis sessions, comparteixen la seva experiència diària com a científics, desafiant els estereotips de gènere i presentant models a continuar femenins.
-
Sessions preparatòries "Vols saber què investigo?"
El nostre estudiant de doctorat, Adrià Vilalta, és finalista del concurs "Vols saber què investigo?" organitzat per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, ComCiència, i l'Escola de Doctorat de la Universitat Rovira i Virgili. Recentment ha començat les sessions preparatòries per l'esdeveniment, que tindrà lloc el 17 d'abril a Reus. Aquest certamen promou que els participants expliquin de manera concisa i amena la seva recerca a un públic no especialitzat, adaptant el llenguatge i utilitzant exclusivament les seves habilitats comunicatives personals, prescindint d'eines de presentació.
-
III Jornades de Nutracèutica
La setmana passada, els nostres doctorands, Maria, Adrià i Mònica, van presentar els seus pòsters en les III Jornades de Nutracèutica organitzades per La Càtedra Uriach de Nutracèutica (CUdN) de la Universitat Rovira i Virgili, abordant la regulació dels receptors del gust intestinals per la proteïna d'insectes i un extracte de llavor de raïm.
-
Trobada gestors
Avui les responsables de xarxes de MoBioFood hem participat en la trobada de gestors i gestores de xarxes socials de la URV, organitzada des del Gabinet de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili. Amb això esperem millorar el nostre contingut!
-
Benvinguda Celia
Let's offer Celia a heartfelt welcome as she begins her exciting PhD journey alongside our research team.
-
Benvinguda Gerard
A MoBioFood compaginem la recerca amb la formació d'estudiants de grau. Donem la benvinguda el Gerard Gómez, estudiant de 4t curs del Grau de Bioquímica i Biologia Molecular, que realitzarà les pràctiques externes i el seu Treball de Fi de Grau al nostre grup de recerca. Durant la seva estada estudiarà els efectes de diferents fonts de proteïna sobre la inflamació intestinal.